Fansite Jan Smeekens

Welkom op de Officiele Fansite van Jan Smeekens!

Recent Nieuws

view:  full / summary

NIEUWE WEBSITE!

Posted by Thijsss2708 on December 26, 2013 at 4:50 AM Comments comments (1)

Mocht u onverhoopt toch nog op deze website terecht zijn gekomen: Wij zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om een nieuwe website te ontwikkelen en deze net voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi online te plaatsen. Dit is gelukt en dus kunt u vanaf nu al het nieuws volgen via www.jansmeekens.nl waardoor deze site dus zal komen te vervallen. Wij hopen u op de nieuwe site te mogen begroeten!

TRAININGSKAMP COLLALBO

Posted by Thijsss2708 on December 8, 2013 at 10:20 AM Comments comments (0)

Mocht u dit weekend beelden hebben gezien van de wereldbekerwedstrijd in Berlijn, dan zal het u zijn opgevallen dat onze Jan hier schitterde door afwezigheid. Gelukkig had dat niet met fysieke malheur te maken, maar is het onderdeel van het plan van Jac Orie. Dit plan houdt in dat er nu nog een trainingsblok (oa krachttraining (https://www.youtube.com/watch?v=07DcXx-KRbY) en cardiotraining) wordt afgewerkt, zodat de telgen van Team BrandLoyalty eind december in topvorm aan de start van het Olympisch Kwalificatie Toernooi verschijnen.
En dus is Jan sinds november al vele weken van huis. Hierover staat een leuk stukje op de site van Team BrandLoyalty.

KLEINE HOBBEL OP WEG OMHOOG

Posted by Thijsss2708 on December 2, 2013 at 9:30 AM Comments comments (0)

In tegenstelling tot zaterdag, toen Jan een goed gevoel wist om te zetten in een goede eindtijd, heeft Jan zich zondag tijdens de tweede World Cup-race in Astana niet in de top weten te nestelen. In zijn rit tegen teamgenoot Ronald Mulder opende hij matig (9,77) waarna hij eindigde in 35,13. Niet slecht, maar ook geen echte uitschieter naar boven. En in het sprintgeweld van heden ten dage word je daar dus 10e mee, waardoor hij ook in het klassement de 10e plaats inneemt. Op de site van BrandLoyalty laat Jan weten dat "het een klote race was, hoewel er geen gekke fouten in zaten" Hij blijft echter wel vertrouwen houden met de woorden: "Het niveau is er. Ik moet de komende weken over het algemeen wat fitter worden. Ik zit er dicht bij."
Dat fitter worden zal hij gaan doen tijdens het trainingskamp in Collalbo, waar Team BrandLoyalty zich voorbereidt op het OKT eind december.

JAN SLAAT WEG OMHOOG IN MET 4E PLEK

Posted by Thijsss2708 on December 1, 2013 at 12:20 AM Comments comments (0)

Na een weekendje zonder World Cup is het circus momenteel neergestreken in Astana, Kazachstan. Vanmiddag vond daar de eerste 500 meter plaats en Jan heeft daarin beslag weten te leggen op de 4e plek. In zijn race tegen Nagashima was hij goed weg met 9,67, waarna hij bij het uitkomen van de eerste bocht een flinke mispeer had en met veel kunst- en vliegwerk op de been wist te blijven. Ondanks deze capriolen slaagde hij erin om naar de Japanner toe te rijden op de kruising en hem voorbij te steken in de laatste bocht, om zodoende de klok stil te zetten op 34,97, goed voor de 4e plek. Winnaar was de Rus Kuznetsov in 34,85. Na de ietwat teleurstellende races in Noord-Amerika was dit een welkome verdienste en een goede boost richting de race van zondag!
Bij deze nog een samenvatting van de race en een interview met Jan na afloop.

TELEURSTELLENDE 16E PLEK

Posted by Thijsss2708 on November 18, 2013 at 10:35 AM Comments comments (0)

Tijdens de laatste Noord-Amerikaanse World Cup heeft Jan de voorzichtig ingeslagen weg omhoog helaas niet weten te continueren. In zijn race tegen de Amerikaan Whitmore veroorzaakte hij eerst een valse start, waarna hij in de herkansing niet verder kwam dan een opening van 9,79. Ook in de ronde reek hij ze niet helemaal lekker te kunnen raken, waardoor de klok stilstond op 34,68. De 16e plek die hieraan gekoppeld was, leverde hem 12 punten op voor het klassement, waarin hij nu de 10e plek inneemt. Jan verlaat nu Noord-Amerika om toe te werken naar de Europese World Cups en uiteraard het OKT.

6E IN SALT LAKE CITY

Posted by Thijsss2708 on November 15, 2013 at 5:05 PM Comments comments (0)

De weg omhoog is ingeslagen, al is het met kleine stapjes. Na de 7e plekken van vorig weekend is Jan zojuist namelijk 6e geworden tijdens de World Cup wedstrijd in Salt Lake City. Na een vlakke opening van 9,67 zette hij de klok stil op 34,36 en daarmee zijn tweede tijd ooit! Helaas was de race van een ongelooflijk niveau en waren er 5 jongens rapper. Onder deze 5 zat Michel Mulder en de 34,26 die hij op de klokken bracht, hield helaas in dat hij het Nederlands Record overnam van onze Jan. De winst werd gedeeld door Kato en Junio (34,25).  Met zijn 6e plek pakte Jan 45 punten voor het klassement, waarin hij nu de 9e plaats inneemt.
Zondagavond om 21.30u is Jan's kans om 'zijn' NR te heroveren!
Bekijk hier trouwens nog een voorbeschouwing van deze wereldbekerwedstrijd door de NOS.

WEDEROM 7E PLEK IN CALGARY

Posted by Thijsss2708 on November 10, 2013 at 2:05 PM Comments comments (0)

Ook bij de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen is Jan als zevende geëindigd. Zijn race tegen Michel Mulder begon met een valse start, maar toch slaagde Jan er in de herkansing in om 9,66 te openen. In de ronde ging het op zich vrij aardig, hoewel in de tweede binnenbocht een kleine hapering leek te zitten. De klok stond stil op 34,61 en daarmee was Jan weliswaar iets sneller dan vrijdag, maar de eindnotering was hetzelfde: 7e. Daarmee pakte Jan 40 punten voor het klassement, waarin hij de 8e positie inneemt.
De komende dagen verplaatsen naar Salt Lake City om daar nog enkele dagen te wennen en dan volgend weekend (vrijdag en zondag) weer nieuwe kansen!

7E PLEK TIJDENS WERELDBEKEROUVERTURE

Posted by Thijsss2708 on November 9, 2013 at 10:50 AM Comments comments (0)

Helaasch.. Jan heeft zijn unieke reeks van 6 wereldbekerwinsten op rij geen vervolg kunnen geven. Tijdens de eerste World Cup van het nieuwe seizoen in Calgary zette hij een tijd van 34,67 op de klokken, na een opening van 9,71. Jan was zelf niet tevreden over deze race, omdat hij niet in staat was door te versnellen. De winst ging naar zijn ploegmaat Ronald Mulder in een tijd van 34,41.
De volgende race staat gepland op aanstaande zondag om 19u!

NEDERLANDS KAMPIOEN!

Posted by Thijsss2708 on October 25, 2013 at 12:55 PM Comments comments (0)

#Epic! Jan is voor de vijfde keer Nederlands Kampioen 500 meter geworden! In een razendspannende apotheose snelde Michel Mulder in de voorlaatste rit naar 34,92, waardoor de druk flink werd opgevoerd. Ook na de valse start van tegenstander Ronald Mulder bleef Jan echter ijskoud en zette eveneens 34,92 op de klokken. Omdat Ronald niet verder kwam dan 35,06 was Jan over twee omlopen de snelste en kroonde hij zichzelf daarmee tot Nederlands Kampioen!
Bij deze de beelden van de eerste omloop, de tweede omloop en ook het interview na afloop. Ook de schrijvende media hebben niet stil gezeten: Lees hier de artikelen over Jans winst van NuSport, schaatsen.nl, Telesport en Team BrandLoyalty. Die laatste heeft overigens ook een toffe banner boven het artikel staan, die je tevens kunt checken via de Facebookpagina!

EERSTE 500 METER BRANDLOYALTY FEESTJE

Posted by niekleerkotte on October 25, 2013 at 9:55 AM Comments comments (0)

Waar is dat feestje? Jac Orie: "Hier is dat feestje!"
Plek 1 en 2 voor de Brand Loyalty's: Ronald Mulder pakte de winst in 34.90, Jan volgt op 0.08 sec.  Michel Mulder reed eveneens een goede 500 meter in 35.10. 

Over 2 uurtjes wordt de tweede 500 meter gereden. Aangezien Jan en Ronald nu respectievelijk binnen en buiten hebben gestart, zullen zij de tweede 500 meter als koningspaar afsluiten. Jan rijdt dan op de kruising naar Ronald toe en pakt hem in de laatste binnenbocht. De klokken stoppen op 34.92 en 35.01, precies genoeg voor de overwinning. Michel Mulder pakt de tweede 500 meter in 34.88 overigens. 


Rss_feed